LOWD Cosmetics

LOWD Cosmetics ett svenskt sminkmärke grundat av makeup-artisten Felicia Aveklew. LOWD lanserades i mars 2023 efter två års intensivt arbete.

Varje produkt är omsorgsfullt framtagen av Felicia själv, med fokus på bästa möjliga kvalitet. Det som tidigare bara fanns i professionella makeup-artisters kit kan nu bli en del av din egen necessär.

Vi vill inspirera till kreativitet och självuttryck, samtidigt som vi strävar efter att omvandla sminkindustrin från grunden. Hållbarhet genomsyrar allt vi gör, från ingredienser och förpackningar till vår marknadsföring.

Felicia Aveklew

Felicia startade sin första blogg 2011. Sedan dess har hon byggt ett kreativt imperium med en kvarts miljon följare på Instagram, nästan 200 000 prenumeranter och över 46 miljoner visningar på YouTube.

2016 blev Felicia diplomerad makeup-artist och och sedan dess har hon via sina kanaler utbildat och inspirerat en bred publik. Idag är hon en av Sveriges främsta röster inom smink och skönhet.

FELICIAS YOUTUBE-KANAL

Varför LOWD?

Som influencer och makeup-artist testade Felicia nya sminkprodukter dagligen. Ändå var det nästan aldrig en produkt som hade allt: bra kvalitet, rimligt pris samt etisk och hållbar inriktning. Dessutom blev hon alltmer medveten om den överväldigande mängden förpackningsmaterial som slängdes utan någon tanke på miljökonsekvenserna.

Dessa insikter och erfarenheter drev Felicia att starta sitt eget sminkmärke. Genom att skapa LOWD kunde hon äntligen kombinera de faktorer som var viktiga för henne: överlägsen kvalitet, rimlig prissättning, rättvis produktion och hänsyn till miljön. Målet med LOWD är att erbjuda produkter som inte bara gör jobbet – och gör det riktigt bra – utan också bidrar till en mer omtänksam kosmetikindustri.

LOWD Timeline

Vi har haft en spännande resa de senaste två åren. Här är några av våra milstolpar hittills.

Fabriksdejta

Teamet åkte till Milano för att diskutera framtagningen av de allra första produkterna.

De första nyanserna

Det testades, testades och testades lite till för att ta fram de perfekta första nyanserna.

Lansering

Efter en sprakande releasefest på ART i Stockholm, lanserades LOWD 1 mars 2023.

1st Community Shoot

I slutet av mars hade vi vår första community-fotografering med Märta och Emma.

Pop up-shop

I maj hade vi vår första LOWD Pop up-shop på Hilma tillsammans med spännande profiler.