BOLD, SMART & KIND

Frihet under ansvar

För många är smink en kreativitet outlet. Samtidigt har sminkindustrin påverkan på miljö och samhälle. Vi tar ansvar så att du kan uttrycka dig fritt med gott samvete.

LOWD strävar efter att ta ansvar med ett helhetsperspektiv, från produktion och paketering till marknadsföring och intern arbetsmiljö. Här kan du läsa om några av sätten vi prioriterar omtanke och innovation.

Hållbarhet

 • Miljövänlig fraktlåda

  För att minska vår klimatpåverkan levererar vi alla LOWD-produkter i fullt nedbrytbara förpackningar tillverkade av svamp.

 • Återvunnet material

  Vi använder betydande mängder återvunnet material i förpackningen av alla våra produkter och arbetar kontinuerligt med att öka den andelen ännu mer.

 • Ingen sekundär paketering

  För att undvika sekundär paketering har vi inkluderat all information direkt på produkternas förpackningar. Detta inte bara minskar användningen av material utan sänker även utsläppen avsevärt under transport.

 • 100% veganskt

  LOWD garanterar 100% veganska produkter och försäkrar att inga produkter eller ingredienser testas på djur.

Saker du kan göra med

LOWD-lådan

För att minska vårt klimatavtryck skapade vi vår egen svamplåda. Vi hoppas även att det kan inspirera andra till hållbar innovation. Här är några förslag på vad du kan göra med din låda! →

Kompost

Svampförpackningen är helt biologiskt nedbrytbar och kommer att brytas ner på cirka 45 dagar.

Plantering

Genom att klippa kartongen i mindre bitar kan du använda den som sågrund för att starta ditt trädgårdsprojekt.

Pyssel

Ge dig in i konst- och hantverksprojekt med barnen genom att klippa kartongen i olika former.

Förvaring

Håll ordning på små föremål genom att använda kartongen som förvaringslösning. Den har en livslängd på upp till 30 år om den hålls torr!

Socialt ansvar

 • Aldrig retuschering!

  Vi säger nej till orealistiska skönhetsideal. Våra bilder är äkta och orörda för att hylla naturlig skönhet i alla dess former.

 • Representation

  Att representera olika människor inom marknadsföring och skönhetsbranschen är viktigt för ett inkluderande samhälle där alla känner igen sig. Därför väljer vi modeller som speglar vår mångfald.

 • Inkluderande arbetsplats

  Hos oss är alla välkomna. Vi jobbar tillsammans, respekterar varandra och strävar efter att skapa en arbetsmiljö där alla har likvärdiga möjligheter.

5 anledningar varför

Representation spelar roll

På LOWD Cosmetics prioriterar vi representation och inkludering. Vi visar olika modeller, har community shoots och retuscherar aldrig bilder. Här utforskar vi fem skäl till varför representation är viktigt inom kosmetik.

Höjer självkänslan

Att prioritera mångfald bland modeller kan främja positiv självkänsla och kroppsbild. Enligt Dove Self-Esteem Project håller 70% av kvinnor och 54% av män med om att mediebilder påverkar deras uppfattningar om skönhet.

Minskar fördomar

Positiv representation kan minska negativa stereotyper. Perception Institute fann att exponering för positiva bilder av människor från olika bakgrunder kan minska implicita fördomar.

Verklig syn av skönhet

Att främja mångfald inom kosmetik bidrar till att bekämpa orealistiska skönhetsnormer och uppmuntra självacceptans. Enligt en undersökning av Allure känner 74% av kvinnor att kosmetikindustrin sätter press på dem att anpassa sig till vissa normer.

Främjar jämställdhet

Historiskt sett har smink förknippats med kvinnlighet, och män som bär smink har ofta stött på diskriminering och hån. Genom att utmana könsnormer och stereotyper kan kosmetikindustrin bidra till att främja större könsjämlikhet och acceptans.

Skapar en trygg miljö

Inkluderande utrymmen främjar gemenskap och tillhörighet för LGBTQ+-kunder. Enligt en studie av Human Rights Campaign uppgav 60% av LGBTQ+-ungdomar att de kände sig exkluderade eller osäkra i butiker.

Elefanten i rummet

Att kosmetikindustrin påverkar både miljö och samhälle går inte att förneka – och det vill vi inte heller. Istället vill vi öppna dörren för konversationer kring hur vi bäst kan bidra till en mer hållbar bransch.

TYCK TILL